10 nápadov, ako využiť taburety, otomany a lavice v našej domácnosti

10 nápadov, ako využiť taburety, otomany a lavice v našej domácnosti

Mnoho ľudí si myslí, že taburety, otomany a úložné lavice sú len doplnky vytvorené módnymi trendmi interiérového dizajnu. Ide však naozaj len o estetiku?

 

Prečo sú v našej domácnosti užitočné taburetky a úložné lavice?

Z komfortného a funkčného hľadiska sú užitočné aj taburety a úložné laviceZ funkčných aspektov vyniká priestorové využitie a skladnosť. Pozreli sme sa na niekoľko možností, ako by ste tento nábytok mohli vo svojej domácnosti využiť.

 

10 nápadov na použitie taburetiek a úložných lavíc

1. Použitie otomanov a lavíc ako konferenčného stolíka

Otoman alebo odkladacia lavica sa dá využiť aj ako konferenčný stolík, vďaka čomu sa stane ešte viac multifunkčným. Stačí naň položiť podnos, na ktorý si odložíte kávu a konferenčný stolík je pripravený.

 

 Taburetka 120 L, lavica s úložným priestorom, nosnosť do 300 kg, syntetická koža, biela | SONGMICS

 

2. Používanie úložných sedadiel v detskej izbe

Detská izba si takmer koleduje o taburety a odkladacie lavičky. Skladovanie hračiek nebolo nikdy jednoduchšie!

 

Úložná sedačka do detskej izby

 

3. Použitie otomanov a odkladacích lavíc v predsieni na odkladanie obuvi

Predsieň je často zanedbávaným priestorom. S ich pomocou však poskytujete nielen pohodlné uloženie obuvi, ale získate aj extra úložný priestor pre vaše topánky či iné predmety.

 

Odkladacia lavica v predsieni

 

4. Lavice s úložným priestorom v spálni

Čo tak miesto navyše v spálni, kam si pohodlne odložíte oblečenie na ďalší deň alebo sa prezlečiete, pričom si tam odložíte aj mimosezónne oblečenie či posteľnú bielizeň, prikrývky a vankúše.

 

Odkladacia lavica v spálni

 

5. Taburety v kútiku na čítanie

Mäkký puf sa perfektne hodí do čitateľského kútika, kde si môžete čítať svoje knihy. Pohodlné relaxačné kreslo si nevyžaduje nič iné ako opierku nôh, ku ktorej sa výborne hodia pufy. Navyše majú extra úložný priestor a dokonca do nich uložíte knihy, extra vankúše a prikrývky.

6. Úložné miesta v kancelárii

V kancelárii môžu taburety s úložným priestorom poskytnúť nielen sedenie navyše, ale sú ideálne aj na uloženie dokumentov.

7. Taburety v obývačke ako extra sedenie a podnožka

Taburety sa výborne hodia ako extra sedačky do obývačky alebo ako pohodlné podnožky na pohovky a kreslá na sledovanie filmov.

 

Odkladacia lavica na opierku nôh

 

8. Lavice s úložným priestorom v kúpeľni

Odkladacie lavice do kúpeľne sú ideálne na odkladanie uterákov a iných kúpeľňových doplnkov.

9. Taburety na terasu alebo balkón

Taburety môžu byť skvelým doplnkom na terasu alebo balkón, ktoré môžu poskytnúť pohodlné miesto na sedenie.

10. Úložné miesta v šatníku

V šatníku môžu odkladacie lavice poskytnúť ideálny úložný priestor na topánky, tašky, šatky a ďalšie doplnky a uľahčia obliekanie a vyzliekanie ako ďalší priestor na sedenie.

 

Úložná komoda v šatníku

 

Ako si vybrať najvhodnejšiu otomanskú alebo úložnú lavicu?

Výber najlepšej otomanskej alebo úložnej lavice závisí nielen od vášho estetického vkusu, ale aj od funkčnosti a odolnosti. Tu je niekoľko tipov, ktoré vám uľahčia výber:

  1. Veľkosť : Zmerajte priestor, kde je určená otomanská alebo úložná lavica. Uistite sa, že sa zmestí do priestoru bez toho, aby bol preplnený, ale stále pohodlný a použiteľný.
  2. Materiál : Taburety a úložné sedadlá sú dostupné v rôznych materiáloch, ako je látka, koža, syntetická koža alebo vláknité materiály. Výber materiálu ovplyvňuje životnosť, údržbu a vzhľad nábytku.
  3. Štýl a farba : Vyberte si taburetku alebo úložné sedadlo, ktoré zodpovedá štýlu a farebnej schéme vášho domova. Jednoduché neutrálne farby sa hodia k väčšine štýlov zdobenia.
  4. Funkcia : Premýšľajte o tom, na čo chcete otoman alebo úložné sedadlo používať. Potrebujete ďalší úložný priestor? Potrebujete pohodlnú podnožku alebo ďalšie sedadlo do obývačky?
  5. Pohodlie : Nezabúdajte, že pufy a odkladacie lavice musia byť pohodlné, preto sa oplatí zvoliť verziu s čalúneným vrchom.

Zhrnutie a záver

Štýl vášho domova, dostupný priestor a požadovaná úložná kapacita sú všetko faktory, ktoré vám môžu pomôcť vybrať si tú najlepšiu taburetku alebo úložnú lavicu.

PODOBNÉ ČLÁNKY