Praktické šperkovnice, stojany na šperky

Praktické šperkovnice, stojany na šperky
Správnym skladovaním šperkov si môžeme ušetriť mnohé nepríjemnosti

Hoci je lákavé šperky po príchode domov zhodiť zo seba v obývačke, je nevyhnutné ich správne uskladniť. Len sa zamyslite nad tým, o koľko jednoduchšie bude ráno sa pripraviť, ak presne viete, kde šperky nájdete.

Prečo je dôležité šperky správne skladovať?

Uskladnenie vašich šperkov je kľúčom k zachovaniu ich tvaru a krásy. Šperky sa vplyvom tepla a svetla úplne menia a je možné, že sa stanú úplne nenositeľné. Ďalším dôležitým dôvodom, prečo by ste si mali vytvoriť vhodný úložný priestor pre svoje šperky, je jednoducho to, že ich vždy nájdete a nemusíte tráviť hodiny hľadaním toho správneho kúsku.

Jedným z najlepších úložných priestorov je šperkovnica

Organizované skladovanie šperkov najrýchlejšie vyriešime praktickou šperkovnicou. Tieto krabičky majú úplne iný dizajn ako tradičná odkladacia krabička, pretože sa v nich dá ukryť nespočetné množstvo malých priehradiek a zásuviek, kde sa dajú šikovne oddeliť prstene, náhrdelníky, náramky a súpravy šperkov. Náhrdelníky môžeme zavesiť, čím si ušetríme, že ich budeme musieť celé hodiny rozmotávať. Uzamykateľné šperkovnice sa snažte skladovať na chladnom mieste a nikdy ich nedávajte do blízkosti ohrievača.

 

SONGMICS Šperkovnica 3-zásuvková so zamatovou podšívkou, biela

Ďalším praktickým úložiskom šperkov je stojan na šperky

Stojany na šperky sa nedajú zamykať, ale pri organizácii zohrávajú veľmi dôležitú úlohu. Mnohí z nás sa už určite dostali do situácie, keď sa nám zamotali rôzne náhrdelníky a náramky a hodiny sme sa snažili odstrániť zmätok. Na tieto stojany môžete uložiť šperky prehľadne oddelené a zavesené.

 

SONGMICS Stojan na šperky, kovový a drevený stromček na šperky 20,5 x 36 x 18 cm

Milovníkom hodiniek odporúčame zaobstarať si boxy na hodinky čo najskôr

Mnohí z nás milujeme hodinky, a tak sa o ich skladovanie musíme správne starať. Väčšina škatúľ na hodinky má zvyčajne sklenené veká, takže hodinky, ktoré chcete nosiť, nájdete okamžite. Praktické krabičky chránia sklenené panely hodiniek pred poškriabaním, keďže sa nedostanú do kontaktu s inými šperkami. Nezanedbateľnou výhodou navyše je, že na hodiny umiestnené vo vnútri sa nepráši, takže ich netreba tak často čistiť. Boxy na hodinky s priehradkami je možné teraz zakúpiť vo viacerých farbách, takže môžu byť aj peknou dekoráciou do vašej spálne.

 

box na hodinky 

Skrinky na šperky odporúčame tým, ktorí chcú skladovať veľa šperkov naraz

Keďže tieto skrinky na šperky nie sú príliš malé, oplatí sa kúpiť verziu, ktorá sa dá namontovať na stenu alebo na dvere. Väčšina skriniek má aj zrkadlo, takže  rannú či večernú prípravu vybavíte na jednom mieste. Každý by mal zvážiť nákup úložných skriniek, ktoré dodajú jemný a elegantný vzhľad. Dnes je k dispozícii veľa inovatívnych dizajnov, pretože dizajnéri šperkovníc neustále držia krok s módou.

Tí, ktorí robia veľa pre ochranu svojho životného prostredia, si teraz môžu vybrať aj zo šperkovníc vyrobených z ekologických materiálov. Za bezpečné používanie je zodpovedný zámok, ku ktorému sa zvyčajne poskytujú dva kľúče. Skrinka na šperky môže byť perfektným vianočným darčekom, pretože mnohé dámy by dali čokoľvek za to, aby mali takýto praktický úložný priestor.

 

skrinka na šperky

 

PODOBNÉ ČLÁNKY